Gül Bahçesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


(¯`•._.•♥♥ROSE GARDEN♥♥•._.•´¯)
 
AnasayfaPortalliLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Et Yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Beyaz Melek
Administrator
Beyaz Melek


Mesaj Sayısı : 3485
Yaş : 57
Kayıt tarihi : 23/11/07

Et Yemekleri Empty
MesajKonu: Et Yemekleri   Et Yemekleri Icon_minitimeSalı Eyl. 22, 2009 10:03 am

İskender Kebap Tarifi

Malzemeler,
1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
5 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 adet kırmızı soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
4-5 Adet pide
Hazırlanışı,
Pideleri küp küp doğrayın.
Tavaya 1,5 yemek kaşığı tereyağı alıp kızdırın.
Pideleri tavaya ilave edip rengi hafif değişene kadar soteleyin.
Düz bir servis tabağına pideleri alın.
Tavaya kalan tereyağını alıp eritin.
Hazır döneri tavada hafifçe soteleyin.
Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan indirin.
Soslu döneri pidelerin üzerine yayın.
Yoğurdu dönerin üzerine yayın.
Izgara sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun


En son Beyaz Melek tarafından Paz Kas. 17, 2013 6:09 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://rose-garden.niceboard.net
Beyaz Melek
Administrator
Beyaz Melek


Mesaj Sayısı : 3485
Yaş : 57
Kayıt tarihi : 23/11/07

Et Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et Yemekleri   Et Yemekleri Icon_minitimeSalı Eyl. 22, 2009 10:05 am

Ekşili Dolma
Malzemeler,
Yarım kilo az yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 tane rendelenmiş domates
1 tane doğranmış kuru soğan
1 tane limon
1 bağ asma yaprağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin.
İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın.
Asma yapraklarına iç harç koyup sarın.
Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın.
Sıra sıra dolmaları dizin.
Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin.
Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin.
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://rose-garden.niceboard.net
Beyaz Melek
Administrator
Beyaz Melek


Mesaj Sayısı : 3485
Yaş : 57
Kayıt tarihi : 23/11/07

Et Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et Yemekleri   Et Yemekleri Icon_minitimeSalı Eyl. 22, 2009 10:06 am

Sebzeli Karides Sote


Malzemeler,
250 gram karides
5 adet domates
4 adet çarliston biber
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Hazırlanışı,
Orta boy tencerede su ve sirkeyi kaynatın.
Karidesleri yıkayıp suyunu süzün.
Kaynayan suya karidesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Biberleri incecik doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
Tavaya ayçiçeği yağını alıp kızdırın.
Biberleri tavaya ilave edip kavurun.
Üzerine doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesler yumuşayınca tuzunu ilave edip ocağın altını kısın.
Haşlanan karideslerin suyunu süzün.
Tavaya tereyağını alıp yakmadan eritin.
Üzerine karidesleri ekleyip 5 dakika pişirin.
Karidesleri domateslere ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://rose-garden.niceboard.net
 
Et Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gül Bahçesi :: MUTFAK KÜLTÜRÜ-
Buraya geçin: